Food Lifestyle

Paris, s’il vous plaît (Paris, please)

May 20, 2013

Een jaar geleden, heb ik samen met Niels en Dwain besloten, dat minimaal 1 keer per jaar een weekendje naar Parijs gaan, een vereiste is. De stad, de verlichte eiffeltoren, de winkels EN het eten, uiteraard, staan elk jaar weer opnieuw op het  verlanglijstje. Vorig weekend was de derde keer dat we weer konden genieten van ons favoriete restaurant, DE macarons, en de KENZO winkel, waar ik eindelijk mijn eigen tiger sweater heb kunnen bemachtigen, in het mooie Parijs. In minder dan 4 uur hebben we de stad weten te bereiken, met de auto, zonder files. Ikzelf heb het geluk dat ik kan slapen in de auto. Niels is niet in slaap te krijgen (gelukkig, want hij is de BOB), en Dwain wordt misselijk bij de gedachte dat hij in slaap valt. Lucky me…

Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen door het personeel van ons “vaste” hotel: Sofitel la Defense. Met de subtiele vraag of er een mogelijkheid tot een gratis upgrade van de kamers (we blijven Nederlanders), kregen we niet 1, maar een dubbele upgrade! De “luxury room” was dan ook van alle gemakken voorzien, een groot bad, een aparte regendouche, een enorm bed, en een uitgebreide minibar… we had it all. Eenmaal ingecheckt pakten we gelijk de kans om een taartje te kunnen eten bij Cafe Pouchkine, een patisserie die zich bevindt bij het warenhuis Printemps, met veel te veel heerlijke gebakjes en prachtige macarons. Na onze caloriebom, kregen we gelijk de gelegenheid om deze er af te wandelen. Want hoe veel mooie shop-in-shops hebben ze in het warenhuis Printemps. Alle mooie merken kun je er vinden: Chanel, Chloe, Saint Laurent Paris, maar ook de mooie sieraden van Aurelie Bidermann ontbraken niet. Voor de eerste avond hadden we ruim van te voren een tafel gereserveerd bij Restaurant Georges. Een veelbelovend restaurant op de zesde etage van het “George Pompidou centrum”. Omringd door de Franse jetset, slanke en stijlvolle bediening, en een uitzicht waar je U tegen zegt, konden we genieten van onze heerlijke gerechten, die overigens alleen in het Frans te lezen waren op de menukaart.

One year ago, Niels, Dwain and I decided to go at least once a year to the lovely capital of France: Paris. The city, the Eiffeltower, the shops AND the food ofcourse, are every year on our wish list. Last weekend was the third time that we could enjoy our favorite restaurant, the macaroons, and the KENZO shop, where I finally had the possibility to buy my tiger sweater, in the city center of Paris. We reached the city in less than 4 hours, without any traffic jam, by car. I have the luck to sleep in the car. Niels wasn’t able to sleep (fortunately, since he was the driver), and Dwain gets sick of the toughts of falling asleep. Lucky me…

Upon arrival we were warmly received by the staff of our hotel: Sofitel la Defense. With the subtle question if there was a possibility to a free upgrade of the rooms (we’re still Dutch), we got not 1, but a double upgrade! The “luxury room” was fully equipped with a large bathtub, separate rain shower, a huge bed, and an extensive minibar … we had it all. Once checked in we grabbed the chance to eat a cake at Cafe Pouchkine, a patisserie that stands at the Printemps department store, with far too many delicious pastries and exquisite macarons. After our calorie bomb, we got the chance to walk it of.  Because of all the beautiful shop-in-shops they have in the Printemps department store. You can find all the great brands: Chanel, Chloe, Saint Laurent Paris, but also the beautiful jewelry by Aurelie Bidermann wasn’t missing . For the first night we reserved a table, well in advance, at Restaurant Le Georges. A promising restaurant on the sixth floor of the “Georges Pompidou Centre”. Surrounded by the French jet set, slim and stylish waitresses and an amazing view, we could enjoy our delicious dishes. You were only able to read the dishes in French btw.
DSC_0102 DSC_0101 Sofitel la Defense Dinner at restaurant Le Georges, Paris  Eiffel tower few Millefeuille

No Comments

Leave a Reply